sunnuntai 18. elokuuta 2013

Uusilla tuulilla

Olen todella huono aikaansaamaan mitään tietokoneisiin liittyvää. Blogitekstit ovat olleet kiven alla ja joudun ne aina lähettämään nettisivujeni webmasterille joka sitten laittaa ne nettisivuilleni. Ajattelinkin että jos jätän tämän yhden vaiheen pois ja voisin suoraan kirjoitella ajatuksiani triathlonista johonkin, olisi ehkä tämäkin helpompaa.

Täällä tästälähtien siis aion esitellä treeniryhmäni fiiliksiä, ajatuksia triathlonista ja yleensä kestävyysurheilusta ja ehkäpä myös muusta maailman menosta.

Aluksi muutama sana itse valmennusryhmästä ja valmennusfilosofiastani. Ryhmääni kuuluu urheilijoita ympäri Etelä-Suomea. Lähes kaikki ovat perheellisiä ihmisiä, jotka tekevät tätä " just for fun" -nauttien kehittymisestä, hikoilusta ja kaikesta siitä mikä kestävyysurheilun ympärillä pyörii. Koska suurimmalle osalle tämä ei ole se tärkein juttu, vaikka tietysti halu kehittyä, tehdä treenejä ja olla mukana tätä yhteisöä onkin kova. Siksi valmennukseni on yksilöllistä, jokaisella harjoituksella on joku tarkoitus ja treenit pyritään tekemään huolella, tavoitteiden mukaan. Itse en harrasta valmennuksessani tuntien keräystreenejä, itse asiassa en edes laske tarkasti, montako tuntia kukakin treenaa milläkin viikolla. Tarkoitukseni on vain teettää valmennettavallani treenit jotta hän pääsisi yhdessä asettamiimme tavoitteisiin. Muulla ei ole väliä. Mietin tarkasti ns. "pääharjoitukset" viikolle jonka ympärille kerään sitten joko näihin harjoituksiin valmistavat harjoitukset tai näistä harjoituksista palauttavat harjoitukset. Ajatukseni on myös päästä valmennuksessa pois tasapaksuista treeniviikoista. Viikoilla on pitkiä- kovia harjoituksia, mutta myös kevyitä- lyhyitä  harjoituksia. Harjoitusrytmiä sekä harjoitteita muuttamalla pyrin saamaan uusia ärsykkeitä sekä sitä kautta kehittymistä. Osaa urheilijoistani olen valmentanut useita vuosia. Voin sanoa että samoja harjoituksia on tullut teetettyä aika vähän. Tietysti on tiettyjä "vakio"harjoituksia esim. kilpailuun valmistautuessa tai tietyllä kaudella jotka toimivat osittain myös kontrolliharjoituksina, mutta harvoin teemme mitään samalla kaavalla. Ainut mikä valmennuksessani pysyy aikalailla vakiona on että maanantai on kevyt päivä, jolloin urheilijat tekevät lihashuoltoa tai lihaskuntoa ylläpitävää perusharjoittelua. Tämä siksi että työssäkäyvien, perheellisten ihmisten harjoitukset (ainakin pitkät ja kovat) tehdään yleensä viikonloppuisin ja tällöin alkuviikosta tehdään kevyempiä harjoitteita jotta voidaan palautua viikonlopun harjoituksista.

Ryhmäni urheilijat ovat erittäin positiivisia, kilpailevat itseään kehittäen ja rehellisesti. Joskus treeneissä meno on railakasta ja suut käyvät lähes yhtä nopeasti kuin kädet ja jalat, mutta kaikki kunnioittavat toisiaan, toisten tavoitteita sekä mikä tärkeintä, hymyssä suin.

Yllä olevassa kuvassa Päivi ja Vessu onnittelevat toisiaan kesän Kuopio-triathlonin maalissa. Tämä kuvastaa ryhmäni asennetta hyvin. Ollaan onnellisia muiden onnistumisista ja tsempataan toisia matkan varrella.

Ja kuten tästä Essin kisahymystä voi todeta "NAUTISKELLAAN!"

Haasteita riittää vielä tälle kesälle: Vappu, Tuomas, Aleksi kiskaisevat Nastolassa perus/täydellä matkalla, Vessu Barcelonassa lokakuussa. Lisäksi uintikisoja, maratoneja ja muita huimia kestävyyssuorituksia on tarjolla "tällä kanavalla" lähiaikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti