sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Wattbike!

Kuten otsikosta huomaa, on uusi "lelumme" eli wattbike saapunut Pajulahteen. Syksyllä päätimme nimittäin Essin kanssa että ensi talvena poljemme pyörää kiivaasti ja päätimme vuokrata talveksi wattbiken. Saimme Anteron mukaan pyöräkimppaan ja vuokrasimme 4 kuukaudeksi tämän kapistuksen. Onneksi saimme rehtori Lasselta luvan säilyttää pyöräämme Pajulahtihallin testiasemalla, josta sen saa näppärästi siirrettyä hetkessä hallin puolelle. Näin pyörä pysyy myös tallessa ulkopuolisilta.

Essin (ja päivystäjä Siskon) kanssa kasasimme pyörän pienien virityksien jälkeen kasaan ja kasassa se on pysynytkin. Ensimmäiset treenit menivät ihmetellessä watteja, pyöritystehokkuutta ja kaikkea muuta mitä näytölle saa dataa aikaiseksi. Huisin mielenkiintoista ja hauskaa. Teimme myös oman ryhmän kanssa joulukuun alussa erittäin laadukkaan yhdistelmäharjoituksen trainer/spinningpyörä/juoksutekniikka - treeninä. Itse olin treenissä intoa täynnä kuin ilmapallo kun seurailin watteja, kampikierroksia ja muuta mielenkiintoista.

Viime viikkoihin on kuulunut myös seuran treenipäivän pito, joka koostui valmennusluennosta, uintitreenistä ja juoksutekniikkaharjoituksesta. Valmennusluennolla kävimme läpi harjoittelun perusasioita, eli eri osa-alueiden kehittämistä eri kausina, harjoittelun progressiivisuutta sekä muuta seuralaisia askarruttaneita kysymyksiä. Mielenkiintoinen ja mukava päivä.

Oman ryhmän treenit ovat keskittyneet edelleen perusominaisuuksien kehittämiseen, tosin hieman olemme jo vääntäneet ruuvia "triathlon-moodille", sillä vuodenvaihteessa aloitamme tekemään enemmän lajiharjoittelua nousevien yhdistelmien muodossa. Tähän Pajulahtihalli antaa erittäin hyvät mahdollisuudet, sillä siellä on helppo tehdä lähes millaisia pyörä-juoksu-yhdistelmiä tahansa joko seuran omalla treenivuorolla tai muulloinkin.

Omat treenit ovat sujuneet pientä pohjevaivaa lukuun ottamatta suunnitelmien mukaan. Itsenäisyyspäivänä tein ensimmäisen triathlontreenin aamutuimaan, aloittaen Esan kanssa napakalla uinnilla, ja jatkaen hallissa wattbikelle voimatreeninä ja rennoilla tonnin juoksuvedoilla. Treenille tuli mittaa noin 2,5h ja ihmetyksekseni en juurikaan ollut kovin väsynyt treenistä. Ehkä syksyn harjoittelu sitten on tuottanut jotain tulosta. Olen nimittäin harjoitellut säännöllisesti, viitenä päivänä viikossa ja jopa muutaman kerran viikossa tehnyt 2 hyvää harjoitusta päivässä. Säännöllinen harjoittelu on näkynyt ehkä selvemmin juoksuvauhtien paranemisessa. Ensin ihmettelin Vierumäellä matolla juostessa että onkohan säädöt ihan kohdillaan kun 17km/h -vauhti ei kovasti tuottanut tuskaa ja seuraavalla viikolla Pajulahdessa ajattelin että valojänis on todella hitaassa vauhdissa, vaikka olin säätänyt sen 4.15min/km-vauhtiin. Tekisi mieli kokeilla kovempiakin vauhteja, mutta olkoot nyt vielä. Kilpailukauden alkuun on kuitenkin vielä puoli vuotta.
                            kuvassa pojat näyttää miten jalka nousee aidan yli tyylikkäästi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti