sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Lihashuolto-opasta ja uintitekniikkaa

Tällä viikolla olen päässyt esittelemään tekemääni lihashuolto-opasta suurelle joukolle Haaga-Helian opiskelijoita sekä tietysti opettajia. Olin nimittäin tiistaina opinnäyteseminaarissa, jossa omaa työtä esiteltiin. Sainkin salin täyteen yleisöä ja sekös minut kirvoitti uusille ulottuvuuksille oppaan esittelyssä. Koska olen tehnyt työtä (siis opasta) pitkään ja valinnut kaikki liikkeet oppaaseen tarkasti harkiten ja perustanut liikkeiden valinnat anatomiaan (anatomisiin ketjuihin), olenkin ollut aika varma liikkeiden toimivuudesta. Opiskelijat heittivät hyviä kysymyksiä ja osallistuivat innokkaasti seminaariin ja saimme tunniksi hyvää keskustelua aikaan. Päivä maturiteetteineen oli raskas vaikka en omaa osuuttani liiemmin jännittänytkään. Illalla olo olikin kun Ironmanin jälkeen, veto aivan pois.

Keräsin itseni kuitenkin heti keskiviikkoaamuksi uintitreeniin. Essin ja Esan kanssa scullasimme niin maan perusteellisesti ojentajat hapoilla. Tosin huomasin että omat ajatukset olivat jossain ihan muualla eli vielä edellispäivän seminaaripäivässä. Toisena treeninä paukuttelin vähän punttia ja ilokseni huomasin että tiukka voimaharjoittelukuuri on tuottanut tulosta. Olen tehnyt voimaa lähinnä juoksu- ja uintilihaksille 2-3 treeniä viikossa ja edellisellä viikolla tuli vain yksi treeni ja näköjään lihakset olivat palautuneet hyvin kun uimarin voimaliikkeitä  sai jo kiskoa 15 / 22,5 kg;n painoilla. Vielä kun saisi siirrettyä tuon voiman uintiin.

Lauantaina vietin kylmän parituntisen altaan reunalla (ja altaassa) opastaen seuramme väelle uintitekniikkaa. Erittäin hauskaa tehdä töitä oppimishaluisten henkilöiden kanssa. Voisin sanoakin että jokainen löysi jotain jyvää omaan uintiinsa sen tunnin aikana jonka altaassa olivat. Siistiä!

Lihashuolto-oppaan liikkeitä ovat tehneet sekä omat valmennettavat että myös muutamat suunnistajat. Palaute liikkeistä on ollut hyvää ja jopa ulkopuolisilta henkilöiltä on tullut urheilijoille kommenttia että "juoksu on erinäköistä, asento parempi" ja urheiljat itse kokevat että väsyneenäkin asento on parempi. Eli tätähän oppaan liikkeillä on siis haettukin. Lisäksi, mikä parasta, ennätykset ovat paukkuneet testijuoksuissa jo kauden tässä vaiheessa.

Eihän tässä muu auta kun lähteä lenkille ja sen jälkeen oppaan liikkeiden kimppuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti