lauantai 2. marraskuuta 2013

Hauis (ja vähän muutakin) hapoilla

Ensin täytyy lausua ylistyssanat Esalle joka on uudistanut blogini ulkoasua huiman hienoksi. Upeeta ja kiitos Esalle vielä!

                                                Ryhmä melkein koossa ja valmiina lenkille

Tänään sain melkein koko valmennusryhmän kokoon Pajulahteen noin kolmen tunnin rypistykseen. Aloitimme pienissä tasoryhmissä kevyellä juoksuharjoituksella jonka jälkeen suuntasimme kuntosalille. Olin laatinut yhdentoista liikkeen kuntosaliharjoituksen, joka suoritettiin tunnustellen (kuka suoritti, kuka ei...). Liikkeet olin poiminut lähinnä uimareiden ja juoksijoiden liikepankeista, mutta aika moni liikkeistä tukee myös pyöräilyä. Samaa lonkan/polven  ojennusta ja koukistusta siinäkin taidetaan suorittaa kuin juoksussa. Liikkeet olen tuttuun tapaan testannut itse ja nyt testi kesti noin kolme - neljä viikkoa. Osaa liikkeitä en pystynyt polvenniveltulehduksen takia aluksi tekemään mutta viimeiset pari viikkoa olen tehnyt sarjaa 2-3 kertaa viikossa. Hauis on kyllä ollut hapoilla ja kyljet kuin hakattuna. Samoin kuin reiden takaosan lihakset ja pakarat. Hyvinhän valmennettavat selvisivät liikkeistä, vaikka välillä hapotus kasvoi liian suureksi kuten alla olevasta  kuvasta huomaa. Onneksi muiden tuki aina auttaa. Huomenna on sitten hapoilla valmennettavienkin hauis ja taitaa olla vähän muukin paikka.


Päivän päätteeksi urheilijat pulahtivat altaaseen jossa testasimme mm. kyynärvarren tukijoita ja teimme uintitekniikkaharjoituksen. Lopuksi kuvasin uinnit veden alta ja päivän päätteeksi vielä analysoin kaikkien uinnit heijastaen ne luokassa taululle. Löytyihän niitä virheitäkin, kun oikein katsoimme ;o)

Itse olen saanut huimaa apua kyynärvarren tukijoista  (joita löytyy swimshopista alle kahdella kympillä). Oma otteenhaku ja yläraajan  asento on ollut vähän hakusessa ja nuo kapistukset ovat tosi hyvin tuoneet asentoa otteeseen. Ongelmana vain se että kun tukijat ottaa pois niin asento pysyy ehkä 50 metriä. Siinä sitä työsarkaa sitten onkin talveksi.
 
Nämä ne nyt sitten ovat!

1 kommentti:

  1. Kiitos Katja ja tiimi, oli hauskat ja opettavaiset reenit. Kyljet huusi jo tänään MTB lenkillä hoosiannaa ja veikkaan, että takareidet viimeistään huomenna :-). Treeni-iloa kaikille.

    VastaaPoista